Description
CharakterystykaCzerwona papryka to przyprawa uniwersalna, stosowana szczególnie do sosów, zup, jajek, ryb, pizzy, owoców morza, drobiu, ryżu, mięs a także ozdobnie. Jej właściwości są doskonale znane w kuchniach całego świata. Obok wyjątkowego smaku i aromatu posiada także liczne mikro- i makroelementy. Papryka w płatkach doskonale komponuje się w różnych daniach nie tylko smakowo, ale także kolorystycznie. Suszona naturalnie, dzięki czemu zachowuje swoje właściwości oraz smak i aromat. Do nabycia w opakowaniu o pojemności 70 g.Zastosowanie lub przepisDoskonale smakuje z drobiem, m.in. w kompozycji z kurkumą w sosie na bazie jogurtu greckiego oraz miodu i limonki.Ciekawostki:Czy wiesz, że inną nazwą papryki jest pieprzeniec, a ona sama należy do rodziny psiankowatych? Choć obecnie jest rozpowszechniona na całym świecie, jej korzenie sięgają wielu wieków wstecz i rejonów Ameryki Południowej oraz Centralnej. Tam też pełni kluczową rolę w kuchniach regionalnych.
serrata, skrobia modyfikowana, choroby jamy ustnej zdjęcia, odżywki na porost paznokci, urlop wychowawczy: ile wynosi, intensywny orgazm, tabletki na swiezy oddech, witamina k2 dla dzieci
yyyyy