Description
Kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 i omega-9 należą do tak zwanych dobrych tłuszczów nienasyconych. Prekursorem kwasu omega-3 jest kwas alfa-linolenowy, omega-6 – linolowy, zaś omega-9 – oleinowy. Są one niezbędne w zbilansowanej diecie, ponieważ dwóch z nich organizm człowieka nie potrafi samodzielnie wytworzyć.W skład produktu wchodzą:Rybny olej – z ryb głębinowych (anchois i sardynki). Dzięki destylacji pozbawiony jest pestycydów, polichlorowanych bifenyli oraz metali ciężkich. Omega-3 to m.in.: DHA, czyli kwas dokozaheksaenowy oraz EPA, czyli kwas eikozapentaenowy (jest on substratem do wytwarzania DHA). Oba kwasy występują w tłustych rybach, m.in. makreli, sardeli, łososiu, dorszu. Ponadto w glonach i wodorostach. Jest również źródłem kwasów omega-9 w postaci kwasu OA oleinowego.Olej z ogórecznika lekarskiego – źródło kwasów tłuszczowych omega-6 – w postaci kwasu GLA (gamma-linolenowy), witamin, garbników, flawonoidów, minerałów oraz saponin. Dzięki naturalnemu cytrynowemu smakowi produkt nie posiada charakterystycznego rybiego zapachu, ani nieprzyjemnego gorzkiego posmaku. Dodatkową zaletą są tylko naturalne przeciwutleniacze – D-alfa-tokoferol, ekstrakt z liści rozmarynu.
dexilant, bebilon profutura, pieluchy happy, ziggi proszek, mam butelki, co na ból krzyża, krople przeciwzapalne do ucha, mleko matki ile może stać, spray do nog, kwas borny, wlasciwosci cytryny, synoptis pharma, cutis mini derm, lek lorafen, ostrogożel, blonnik
yyyyy