Description
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne.Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
zawyzona prolaktyna, rak sutka u mezczyzn, maslo do opalania, spirytus kamforowy zastosowanie, leki na swierzb, jak długo goi się macica po cesarskim cięciu, tabletki dla alkoholika, antybiotyki nowej generacji, acne derm żel, xifaxan skutki uboczne, ecomer forte, mannodis, sanosvit calcium ulotka, poziom serotoniny badanie cena, lekarstwa na stawy, witamina d3 z k2, zapalenie spojówki u dziecka, ekos maska z proteinami moringa, tabletki na spalanie tłuszczu
yyyyy